Koncert med Bjørn Rasmussen i JK | Greve Sogn

Onsdag d. 14. september 2022, kl. 19:30

Koncert med Bjørn Rasmussen, orgel og piano

Onsdag 14. september kl. 19.30 i Johanneskirken

Efterårssæsonen indledes med en fejende flot koncert fremført på både kirkens prægtige orgel og flygel. Vi skal høre Friedrich Julius Reubkes orgelsonate ”Den 94. salme”, som ikke er en sonate i traditionel forstand, men snarere en symfonisk digtning inspireret af bibelens 94. Davidssalme. På kirkens flygel spilles Reubkes klaversonate, som komponisten skrev samme år, som han skrev ”Den 94. salme”. Reubke var Franz Listzts elev, og hans indflydelse høres tydeligt. Reubke døde i øvrigt året efter af tuberkulose i en alder af bare 24 år. På orgel og flygel hører vi Bjørn Rasmussen, som er født i København 1966. Han tog diplomeksamen i klaver fra DKDM i 1990 og fortsatte derefter sine studier i nutidig amerikansk klavermusik hos prof. Yvar Mikhashoff i Buffalo, New York. Han tog Kirkemusikalsk diplomeksamen i 1994 fra DKDM og gav debutkoncert fra solistklassen i 1999. Siden 1995 har han været ansat som organist ved Timotheuskirken i Valby og har sideløbende givet talrige koncerter som pianist, organist og dirigent i Danmark, Sverige, Tyskland, USA og Taiwan.