DÅB

Navnet

Barnet skal navngives senest 6 måneder efter fødslen. Det kan ske i forbindelse med dåben, hvor du til dåbssamtalen fortæller præsten, hvad barnet skal hedde. Hvis barnet ikke skal dåbes, eller det skal navngives før dåben, skal du udfylde og sende en blanketten ”Navngivning” (www.personregistrering.dk) til kirkekontoret.

Faddere

En fadder er vidne til dåben og skal ”tilse at barnet vokser op i den kristne tro”. Nogle går i kirke med barnet. Andre markerer dåbsdagen, synger salmer eller læser bibelske fortællinger.
Før dåben skal I vælge mindst to og højst fem faddere til jeres barn. Fadderne skal selv være døbt. I skal oplyse faddernes navne og adresser til kirkekontoret eller præsten.
Gudfaren eller gudmoren er den person, der bærer barnet til dåben. Det er for det meste en af fadderne eller forældrene.

Hvad skal barnet hedde

Det er en stor beslutning at vælge et navn til sit barn. Måske har I tænkt på navne længe inden, jeres barn blev født, men da I så så ham/hende, var navnet helt forkert. Eller måske gav det helt sig selv, hvad den lille skal hedde.
Man må ikke kaldt sit barn hvad som helst – det sørger navneloven for. På Familiestyrelsens hjemmeside kan du finde en liste over godkendte fornavne.

I Greve sogn kan man blive døbt i Greve kirke eller i Johanneskirken.
Barnedåb kan ske enten ved den almindelige søndagsgudstjeneste (se gudstjenestetiderne) eller ved særlige dåbsgudstjenester, der som regel foregår 1. lørdag i måneden i Greve kirke og 3. lørdag i måneden i Johanneskirken. Før barnedåben henvender forældrene sig til kirkekontoret og aftaler, hvornår dåben skal foregå.
1-2 uger inden dåben skal I mødes med dén præst, der skal døbe barnet.
Ved denne samtale gennemgår I dåbs ritualet og kan få spørgsmål afklaret.
Barnet skal have 3 - 5 faddere, der alle skal være døbte. Hvis det ikke er én af forældrene, der bærer barnet til dåb, er det en af fadderne (som også kaldes gudmor/gudfar). Fadderne er vidner på, at dåben har fundet sted - og de er ansvarlige for, at børnene lærer om kristendommen, hvis der sker forældrene noget.
Ved dåben udleveres en dåbsattest til barnets forældre.
Dåben bliver indført i Den Ny Kirkebog som er elektronisk. Det betyder at et hvilket som helst kirkekontor i Danmark kan udskrive en ny dåbsattest på barnet.
Nogle uger efter dåben modtager forældrene et sygesikringsbevis.

Sommeren 2019

MÅNEDENS SALME | August 2019

Salmen er skrevet af Carl Joakim Brandt 1817-1889. Han var bl.a. den første forstander for Grundtvigs højskole i Hillerød og senere afløste han Grundtvig som præst ved Vartov. Han var også en af initiativtagerne til udgivelsen af...Læs mere

BegivenhedDato

Studiekreds i Johanneskirken

29. aug 19:30
29. aug 19:30 -

Højmesse - 11.s.e.Trin i Greve Kirke ved Kjeld-Ole Munk

1. sep 09:00
1. sep 09:00 -

Høstgudstjeneste i Johanneskirken ved Chirstel Frederiksen

1. sep 11:00
1. sep 11:00 -

Vil du være medlem?

Det kan du nemt blive. Se her hvordan.

Bibelselskabet

med søgefunktion, informationer om Bibelen og dens historie, Søndagens Tekst samt redskaber til brug af Bibelen i hverdagen.