FLYGLET I JOHANNESKIRKEN

Bösendorfer Imperial

Et længe næret ønske om at have et flygel i Johanneskirken gik i 2010 i opfyldelse. Efter indsamling siden kirkens 10-års jubilæum i 2005 og flere års opsparing har menighedsrådet i Greve Sogn fundet penge til et koncertflygel.

Kirken har købt et fem år gammelt, smukt klingende Bösendorfer flygel som matcher rummets akustik og arkitektur på bedste vis. Det er kirkens første flygel, så det har været længe undervejs.

Flyglet skal bruges til at ledsage menighedens salmesang i de nyere salmer, som oftest gør sig bedst med klaverakkompagnement og til at nuancere koncertmulighederne ved kirken.

Vi fik tilbuddet om at købe flyglet fra en klaverentusiast, som ville bytte flyglet ud med flere mindre instrumenter. Tilbuddet var enestående, da flyglet kun er fem år og prisen efter den målestok lav.

Håndbygget

Flyglet er sort, højglanspoleret og af mærket Bösendorfer, som er håndbygget i Østrig. Flygler af dette mærke har en svimlende lang levetid, og således når det først den maksimale klangramme om 30 år.

Indvielseskoncerter

For at fejre det nye flygel arrangeredes tre indvielseskoncerter:

Første koncert, var med kirkens to organister, Marianne Friis og daværende Henrik Bjørnum, som blandt andet spillede Champagne Galop af Lumbye, værker af Chopin, Beethoven...og en overraskelse.

Anden koncert var med koncertpianist Amalie Malling, som spillede værker af Schumann og Chopin.

Tredje koncert var med Mads Granums jazzkvartet, som optrådte med egne værker.

Sommeren 2019

MÅNEDENS SALME | August 2019

Salmen er skrevet af Carl Joakim Brandt 1817-1889. Han var bl.a. den første forstander for Grundtvigs højskole i Hillerød og senere afløste han Grundtvig som præst ved Vartov. Han var også en af initiativtagerne til udgivelsen af...Læs mere

BegivenhedDato

Studiekreds i Johanneskirken

29. aug 19:30
29. aug 19:30 -

Højmesse - 11.s.e.Trin i Greve Kirke ved Kjeld-Ole Munk

1. sep 09:00
1. sep 09:00 -

Høstgudstjeneste i Johanneskirken ved Chirstel Frederiksen

1. sep 11:00
1. sep 11:00 -

Vil du være medlem?

Det kan du nemt blive. Se her hvordan.

Bibelselskabet

med søgefunktion, informationer om Bibelen og dens historie, Søndagens Tekst samt redskaber til brug af Bibelen i hverdagen.