Vi søger medlemmer til både vores pige- og voksenkor
Om Greve Sogns Pigekor:
”Har du lyst til at synge sammen med andre unge i Greve Sogns Pigekor?” Greve Sogns Pigekor øver hver torsdag kl.16.00-17.30 i Johanneskirken og synger til tjenester og koncerter i sognets kirker 1-2 gange om måneden. Koret består i øjeblikket af 20 sangglade, unge damer i alderen 13-20 år. Der synges 3-stemmigt og i stort set alle genrer. Det er ikke et krav, at man kan læse noder – det lærer man under alle omstændigheder undervejs. Efter en kort prøveperiode kan man blive optaget i koret og modtage løn for sang ved tjenesterne.
Hvis du tror, at koret er noget for dig, kan du kontakte korets dirigent, organist Lise Ellevang, på tlf. 24815750 eller på email: liseellevang@gmail.com
Om Grevekoret:
”Det giver livsglæde at synge”. Hvis du er enig, så er det måske noget for dig at blive en del af fællesskabet i Grevekoret. Vi er omkring 10 musikalske og sangglade voksne, der øver hver torsdag aften i Johanneskirken - og vi kunne så godt tænke os at blive lidt flere! Repertoiret består både af korklassikere, kanons og danske sange - og selvfølgelig også nyt, gammelt og knap så kendt. For tiden synger vi 2- og 3-stemmige satser, men målet er at synge 4-stemmigt igen. Udover at nyde musikken har vi det så hyggeligt, når vi holder pause. Der er te, kaffe og sødt samt mulighed for at ordne verdenssituationen både i og udenfor Greve Sogn.
En håndfuld gange om året optræder vi - gerne som medvirkende ved kirkens arrangementer. Så er der et naturligt mål for prøverne. Hvis alt dette lyder interessant - så kom forbi og vær med til nogle korprøver. Så finder man hurtigt ud af om niveauet, stemningen og repertoiret matcher ens egne forventninger.
Spørgsmål besvares gerne af korets dirigent, organist Miriam Widmann på tlf. 4096 3812 eller email: organist@grevesogn.dk
Mod på livet
Da jeg var barn, hørte jeg historier om de sorte slavers endeløse arbejde i bomuldsplantagerne. Jeg undrede mig over, hvordan slaverne kunne
holde til det hårde arbejde. Ét af svarene var, ifølge min musiklærer, sangen. Under deres arbejde sang de, og på den måde opstod bluesgenren.
Sangen var, mere eller mindre bevidst, en overlevelsesstrategi, som gav arbejderne energi og mod på livet.
Sang og velvære
Når vi synger, falder pulsen. Vi får kontakt med det dybe åndedræt. Vejrtrækning, blodtryk og indholdet af stresshormonet kortisol falder. Samtidig stiger indholdet af immunglobulin A (IgA), som styrker kroppens immunforsvar, og hormonerne endorfin og oxytocin, hvilket skaber glæde og overskud (Videnscenterforsang.dk). Sang gør med andre ord en masse godt for krop og psyke. Sang kan bruges til at bearbejde følelser som sorg og til at udtrykke glæde, og sang kan styrke et fællesskab. Når vi synger sammen, trækker vi vejret i samme rytme, vi deler den samme puls, og vi skaber et fælles produkt.
Sang og musik i Greve Sogn
I Greve Sogn spiller musikken en stor rolle. Sangen fylder meget i gudstjenesterne, vi har babysalmesang, ungdomskor og voksenkor. Kirken tilbyder et stort udvalg af gratis koncerter og fællessangsarrangementer, og der synges i den kirkelige undervisning.
Musik fra første stund
Babysalmesangen foregår i Johanneskirken, og jeg står for undervisningen. Jeg har en baggrund som rytmikpædagog og Almen Musiklærer med sang som speciale. I undervisningen danser og leger vi til salmer, sange og remser, og vi anvender forskellige instrumenter og redskaber. Under babysalmesangen stimuleres babyernes sansemotorik, mens sociale og sproglige færdigheder udvikles.
Undervisningen foregår i Skibet (selve kirkerummet). Kirkerummet er et særligt stemningsfuldt sted, hvor der hersker en unik ro. Gennem et babysalmesangsforløb opnår børn og forældre en fortrolighed med kirkerummet og får et kendskab til flere af kirkens kernesalmer. I kan læse mere om sognets babysalmesangstilbud på børne- og ungesiden, s. 3, og I kan læse om nogle af kirkens øvrige musikalske tilbud på grevesogn.dk under fanen ”Musikliv”.
Linda Alsbæk